Assertief worden: een passieve, agressieve en communicatiestijl

Wat is assertiviteit

Assertief worden: een passieve, agressieve en communicatiestijl

Wat is assertiviteit? Welnu, het kan worden omschreven als uw interne kracht – uw inherente vermogen om de geest, energie, lichaam en ziel van de ander positief te beïnvloeden en vorm te geven. Als u een assertief persoon bent, zullen uw woorden altijd worden gerespecteerd, uw eisen zullen altijd worden gehonoreerd en uw eisen zullen altijd worden gehoord! Maar hoe gebruik je je assertiviteit om te krijgen wat je wilt? Ik zal enkele eenvoudige technieken met u delen om assertief te worden en uw doelen en ambities in het leven te bereiken.

Wat is assertiviteit? Dit vermogen is een niet-face-to-face, in-the-moment, energie-efficiënte en communicatiestijl van interactie met de wereld om ons heen. Het is je innerlijke gemoedstoestand die bepaalt hoe je met mensen omgaat. In de wereld van psychologie en geestelijke gezondheid is het een aanpasbare leerbare vaardigheid en een interpersoonlijke manier van communiceren. De meeste experts zijn het erover eens dat je anderen niet effectief kunt leiden als je niet in staat bent om jezelf effectief te leiden.

Assertief worden Er zijn verschillende technieken die u kunt leren om assertiever te zijn, zoals: kalm blijven en uw emoties beheersen, assertieve woorden en non-verbale boodschappen gebruiken, creatieve manieren gebruiken om eisen te stellen, positieve resultaten visualiseren, vastberaden en gefocust zijn, situaties opnieuw formuleren, de negatieve percepties en overtuigingen veranderen en zelfvertrouwen opbouwen Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus Wat is assertief. Deze vaardigheden komen niet van de ene op de andere dag, dus neem de tijd om ze te oefenen. Oefen deze assertieve vaardigheden zo vaak mogelijk. Bedenk dat een agressieve manier van reageren gewoonlijk agressie en weerstand opwekt. Blijf kalm en beheerst terwijl u uw behoeften en verlangens bevestigt.

Zoek meer informatie op: Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus