Wonen In De Streek

Hoe honing van bloem tot pot komt

Honing

Hoe honing van bloem tot pot komt

Het onderzoek blijft zich opstapelen over de gezondheidsvoordelen van het opnemen van meer honing in uw dieet. Toch hebben veel mensen moeite om te begrijpen hoe honing van bloem tot pot komt. Het is een complexe levenscyclus. Een van de beste manieren om honing te begrijpen, is door te kijken naar een hardwerkende honingbij die nectar zoekt uit een grote verscheidenheid aan bloemen en deze kostbare lading vervolgens deponeert in de wascellen die we kennen als honingraten. De bij zal dan met zijn vleugels de kammen uitwaaieren om de honing te helpen drogen honing kopen jumbo. Zodra de bij denkt dat de honing droog is, bedekt hij de kammen met bijenwas om bacteriën en vocht buiten te sluiten. Tijdens het hele proces gebruikt de bij ongeveer 100 van haar 2.000+ energiemoleculen om slechts 1 kopje honing te produceren.

De basisingrediënten van honing zijn fructose en glucose, dit zijn natuurlijke suikers en een snelle energiebron; polysacchariden zoals maltose, melissine en fucose; micronutriënten (een klein deel van eiwitten, aminozuren, organische zuren, esters en vitamines); en water. Veel van de in de handel verkrijgbare honing wordt verwerkt door verhitting tot een hoge temperatuur om de houdbaarheid te verlengen en kristallisatie te verminderen. Deze verwerking vernietigt veel van de belangrijke voedingsstoffen in honing, zoals enzymen, antioxidanten en mineralen.

Het is belangrijk om rauwe, onbewerkte honing te kopen omdat deze heilzame fytochemicaliën bevat, zoals flavonoïden (luteoline, apigenine en chrysine), flavanonen (naringenine en pinocembrine) en isoflavonen (genisteïne). Het heeft ook tal van antibacteriële eigenschappen, waaronder een lage wateractiviteit, osmose, waterstofperoxide-effect en een hoge zuurgraad. Het is een geweldig conserveermiddel dat lang goed blijft.

Zoek meer informatie op: https://natuurlijk-westland.nl/